ESTÜ Sismik İzolatör Test Merkezi Ziyareti

Bursa Teknik Üniversitesi, Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Beyhan BAYHAN, doktora hocası Sayın Prof. Dr. Polat GÜLKAN ile birlikte Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik Izolatör Test Merkezi'ni ziyaret etti.
Dünyanın 5., Türkiye'nin ilk Sismik İzolatör Test Merkezinin kurucusu Doç. Dr. Gökhan ÖZDEMİR laboratuvar ile ilgili bilgi paylasiminda bulundu.
Yerli ve milli olma özelliğini taşıyan bu laboratuvar ile sismik izolatörlerin deneyleri artık Türkiye'de yapılmaktadır.
Bilindiği üzere daha önce, izin ve sıra alınarak test numuneleri ABD'ne ve Italya'ya gönderilmekte ve çok yüksek ücretler karsiliginda test edilmekteydi.
Bu laboratuvarda yurt dışında üretilen izolatörler de test edilmekte, yurt dışından ekonomik kaynak gelmesi sağlanmakla birlikte kaynak tasarrufu yapılmaktadır.

02 Temmuz 2019