Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Stratejik İlişkileri Geliştirme Toplantısı

Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin öncülüğünde Üniversitemiz ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasında Stratejik İlişkileri Geliştirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Üniversitemiz adına Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Kenan Yıldırım, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Beyhan Bayhan ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Eyübhan Avcı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Gürkan, Sektörel Eğitim Programı Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Haniçli’nin yanı sıra Teknoloji Transfer Ofisi – Tıtrim; Fon Kaynakları, Proje Geliştirme ve Girişimcilik Uzmanı Fatma Saime Erdönmez katıldı. Toplantıya Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni temsilen Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tombul, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Ömer Nezih Gerek ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Özdemir ev sahipliği yaptı.

İki Üniversite arasında uygulanabilecek stratejik iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulunulan toplantının ardından Heyet Üyeleri, Eskişehir Teknik Üniversitesi altyapı imkânlarıyla kurulan ESQUAKE İzolatör Test Laboratuvarı’na ziyaret düzenlediler. Laboratuvar sorumlusu Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Özdemir, sismik izolatörlerin uygulanacakları yapılarda kullanılmadan önce tasarım değerlerinin doğruluğunu belirlemek ve deprem şartnamesine uygunluğunu kontrol etmek amacıyla kurulan Laboratuvar hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Döğeroğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileterek plaket takdim etti.

07 Mart 2019